Voorwoord.

Eindelijk is ie er dan, Ruggespraak 13. Hopelijk is onze vernieuwde website al in de lucht, als U deze ruggespraak in handen heeft. Test ‘m gerust uit, www.ruggespraak.nl. Ja, je moet meegaan met de tijd en om internet kun je niet meer heen. Ik verwacht, dat veel mensen informatie over ons en chiropractie van onze site kunnen halen.

Wij, het team van Nice2do in Brielle en ik, hebben geprobeerd de site net iets anders te maken dan mijn collega’s. Iets minder stoffig, iets minder stijf. Wij denken dat mensen specifieke informatie over chiropractie al hebben of van internet halen, bijv. bij de site “Wikipeda”, zodat wij ons geconcentreerd hebben op informatie over Chiropractie Rhoon. Veel leesplezier en denk er om, suggesties zijn altijd welkom!

Paul Kreukniet.

Omhels je angst.

We weten allemaal, dat angst een slechte raadgever is. We zijn allemaal bang voor angst. Angst is een raar gevoel. Een sterk gevoel van onzekerheid over iets. En als er één ding zeker is in het leven, is het dat we zekerheid over bijna alle dingen willen hebben. In angst leven is verstikkend en ongezond. Het geeft stress en allerlei lichamelijke kwalen.

Angst om niet aardig te worden gevonden, angst om je liefde te verliezen, angst om je gezondheid, angst om je financiële situatie, eigenlijk teveel om op te noemen. Dat gevoel willen we niet lang vast houden; we zitten er letterlijk mee in onze maag.

Om onze doelen in het leven te bereiken, is er meestal een lange weg te gaan. Juist de weg er naar toe, maakt je de persoon wie je bent of nog gaat worden. Het is niet het einddoel, dat je karakter slijpt, maar je reis. De obstakels en goede momenten onderweg slijpen jou van ruwe diamant tot een mooie steen. Het doel op zich is het streven, maar de weg er naar toe bepaalt wie je bent en wie je wordt.

Om onze doelen in het leven te bereiken, hebben we soms een zetje nodig. Noem het een duwtje in de goede richting. Voor sommigen onder ons gaat dat niet altijd zonder pijn gepaard. Men had of heeft wel doelen, maar stelt ze uit of laat ze gaan. Er is namelijk altijd wel een reden om je dromen niet uit te hoeven laten komen! Ik ben te dom. Ik ben te arm. Ik kan het niet. Heel de wereld is tegen me. Ik heb het thuis niet naar mijn zin. Ik heb het te druk. Er is altijd wel iets om je doelen of dromen uit te stellen!.

De angst om te veranderen is groot. En anders is de angst voor wat anderen van je plannen zullen zeggen nog groter. Helaas is het zo, dat de pijn, die je voelt als je je dromen laat varen, groter is dan de pijn voor de angst. Het niet nastreven van je doelen, schaad je op de lange termijn veel meer. Hoeveel mensen voelen zich niet “mislukt”, omdat ze díe dingen niet gedaan hebben, die ze hadden willen doen? Omhels je angst als je iets wil gaan doen of nastreven. Je weet dat het overwinnen van deze angst een reis naar een “andere jij” wordt. Omarm angst met opgeheven hoofd en het zwaard in de hand. Het is belangrijk wie jij wordt als persoon. En als de reis achter de rug is? Oh ja, wat was eigenlijk het doel?

Bloed, Zweet en Tranen.

Ik heb het goed gedaan, maar ook zo fout gedaan, Als ik terug kijk in de tijd.

Een lach met tranen, zo voel ik mij vandaag. Geproefd van het leven, zoveel vrienden, ongekend.

Met bloed, zweet en tranen, zei ik ‘rot hier nu maar op’, met bloed, zweet en tranen, zei ik ‘vrienden, dag vrienden, de koek is op!’.

Ik heb geluk gekend, maar ook verdriet gekend. Hoe vaak stootte ik mijn kop.

Maar toch, ik ben tevreden, met alles wat ik ben. Als je roem voorbij is, moet je kijken wie je nog kent.

Met bloed, zweet en tranen………….. (vrij vertaald van A.Hazes).

Wees tevreden met wie je bent en met wat je hebt bereikt, dit jaar.
Fouten maken we allemaal. Het is pas echt fout, als je er niet van geleerd hebt. Volgend jaar biedt weer nieuwe kansen, in je relatie, op je werk, met je kinderen, ouders en familie.
Geloof, hoop en liefde, de hoekstenen van je bestaan. Geef volgend jaar ook eens wat aan een ander, maakt niet uit op welke manier.
Ik zal proberen, samen met iedereen van Chiropractie Rhoon, om te blijven doen, wat ik al jaren doe, en dat is proberen uw nek- en rugklachten onder controle te houden.

Na Regen Komt Zonneschijn.

Dit oude gezegde is wel heel erg van toepassing op ons weer de laatste tijd. Je zou er bijna niet in geloven, maar toch weet je, diep van binnen, dat de zon na de regen komt. Het kan lang duren en je kunt alle hoop erop verliezen, maar toch kun je de klok er op gelijk zetten, dat het toch ooit geschiedt.

Alles gaat met golfbewegingen in het Universum, net als met de aandelenmarkt. Na de winter wordt het zomer en andersom.
Na de dood, weer leven; na het zaaien, oogsten, enz.

Zo gaat het ook vaak met onze gezondheid. Als je je een periode niet lekker voelt, breekt er ook weer een periode aan, waarin je je onoverwinnelijk voelt. Mensen zeggen weer tegen je:”goh, wat zie jij er goed uit !!”
Als chronische rugpatiënt zou je ook moeten weten, dat je klachten met pieken en dalen gaan. Een vervelende periode, wordt altijd weer gevolgd door een betere. Dat is een ervarings- en leerproces. Daar moet je doorheen. De chiropractor kan je er bij helpen de moeilijke tijden door te komen en zo kort mogelijk te maken, maar als, patiënt moet je het onvoorwaardelijke vertrouwen hebben, dat dingen weer beter zullen gaan. Veel mensen verliezen dit vertrouwen, hebben het nooit gehad of denken er nooit over na of blijven hangen in de illusie, dat alles en iedereen hen altijd tegenwerkt.

Het onvoorwaardelijke vertrouwen in jezelf, in je genezing zijn essentieel voor een verbetering van je situatie, waarin je verkeert. Het is gewoon één van de vele universele wetten, zoals zonneschijn na regen komt. Als alles op z’n plek valt, zie ik bijna altijd verbetering in mensen. Niet alleen in vermindering van klachten, maar ook in hun geest. Een soort opluchting en overwinning. Zoiets van: ‘Zie je wel, dat is gelukkig achter de rug!!’

Soms krijgen wij als therapeut de ‘credit’, maar onze rol is maar klein en nederig.
Het is nl. zo: ‘the power that made the body, heals the body!’. Wanneer jij de ingrediënten aanbrengt om je lichaam te laten verbeteren (rust, ontspanning, beweging, juiste voeding, chiropractie, etc.), heb dan vertrouwen, dat het je gebeurd.

Echt, lieve mensen, er is geen geheim tot succes. Er zijn geen wijzen en geleerden, die lang geleden ‘The Secret” voor ons verborgen hielden, opdat wij dom en volgzaam zouden blijven en zij succesvol en rijk. Echt, ‘Het Geheim’, is niet onlangs weer opgegraven en beschreven en verfilmd. De sleutel naar succes zit in jou zelf. Nog altijd brengt een gezond verstand in een gezond lichaam, mét een dosis geluk, je tot ongekende hoogten in dit leven!!

LEZINGEN “GEZONDE LEVENSKUNST”.

Regelmatig geef ik, samen met Roberto van Russel, lezingen in een zaal in het Carlton Oasis Hotel Spijkenisse. Het gaat over simpele handreikingen tot een betere gezondheid en meer vitaliteit in het leven. Het is gebundeld in een tien stappenplan, het zgn. “Totavital lifestyle systeem” en heel eenvoudig toe te passen.

Wij proberen u in de vorm van een workshopachtige omgeving bekend te maken met 10 principes van onze gezondheid:

 1. Matigheid
 2. Ademhalen
 3. Bewegen
 4. Voeding
 5. Water
 6. Ontspanning
 7. Persoonlijke verzorging
 8. Chiropractie
 9. Geestelijk welzijn
 10. Rust

Ook proberen wij u duidelijk te maken, dat het een verandering van levensstijl inhoudt en dat alleen wilskracht en volharding niet voldoende zijn. Als je eenmaal inzicht hebt in het nut van deze methode en je beter gaat voelen is er geen weg terug meer!

Deze lezing wordt enthousiast ontvangen onder velen van jullie en het duurt maar een uurtje of anderhalf ὰ twee, met een leuke koffiepauze tussenin. De toegang is geheel gratis. Hou de aankondigingen in de praktijk in de gaten of geef een belletje!

In uw belang.

Te veel in ons beroep loop je vast met patiënten, die je goede raad geeft. Als ik over bepaalde supplementen (vitamines, mineralen en/of homeopatische middelen) begin en onderbouwend uitleg, wat het belang ervan is, in een helings- en genezingsproces, kijken sommigen je aan met een blik van: “Ja, ja, dat zal wel, je wilt zeker je eigen zak spekken!”

Dat vind ik dan heel jammer, één die zo denkt, is er één teveel. U moet zich voorstellen, dat je als persoon niet zomaar de (para)-medische wereld in rolt. Er gaat een (kinder)droom in vervulling en een pittige studie aan vooraf. In mijn ogen is het nog steeds een roeping en ik kan mij minder stressvolle en drukke banen voorstellen dan wat ik nu dag in dag uit doe. Je moet enorm van mensen houden en er alles aan willen doen om hen beter te maken. We willen uiteindelijk allemaal resultaat: U als patiënt, en ik als behandelend chiropractor.

Sámen moeten wij het doen. Ik, persoonlijk, wil altijd snel resultaat en blijvend resultaat, ook op de lange termijn. Alles doe ik er voor om dat doel te bereiken en ik wil ook dat ú bereid bent om er alles aan te doen. Zo ook met advies omtrent supplementen en hulpmiddelen: het is in úw belang. Wij hebben bepaalde producten, waar wij bij zweren, voor úw gemak in onze praktijk, maar ons maakt het niet uit waar u ze koopt, als u ons advies maar opvolgt. Het gaat om uw gezondheid.

En, als ik u dan toch advies mag geven, als u klachten heeft in de wervelkolom of andere gewrichten, het volgende: 3 dingen, heel simpel:

 1. Uitwendig: biofreeze®-gel. Voor verlichting van pijn en verkoeling.
 2. Inwendig: glucosamine ( samen met chondroïtine en msm). Verbetering van kraakbeen(smering) in gewrichten (artrose, fibromyalgie).
  Visolie (omega 3,-6-en 9 vetzuren). Terugdringen van gewrichtsontstekingen en goed voor hart- en bloedvaten en huid en haar.
  Multivitamines (vitamines / mineralen complex). Om alles binnen te krijgen, wat wij nodig hebben voor onze weerstand en alles aan te vullen, wat wij verliezen door stress, inspanning en invloeden van buitenaf (milieu).
 3. Foot-Levelers®: Individueel afgestemde inlegzolen, ter correctie van de stand van uw voeten. Klachten aan het bewegingsapparaat beginnen vaak bij de basis, en dat zijn de voeten. De chiropractische behandeling wordt enorm ondersteund door Foot-Levelers®. En, een computerscan is gratis!

Dit is het beste advies wat ik u kan meegeven. Het is in uw belang! Ik voel mij geroepen om u beter te maken.

Wat betekent de chiropractor voor mij?

(ingezonden door de heer Leo Mötter te Spijkenisse).

Geboren in 1934 aan boord van een binnenvaartschip. Al vroeg in mijn jeugd werd geconstateerd dat ik een potige jongen was. Op de internaten, waar ik mijn schoolopleiding door maakte, werd al snel opgemerkt dat dit potige jongetje beter beschouwd kon worden als een vriend!

Na mijn schooltijd, middelbare school, werd ik aan boord verwacht, daar mijn vader een behoorlijke gehoorstoornis had. Zestien jaar en al volledig matroos. Het zware werk was voor mij een “makkie” en onwetend was ik bezig mijn lichaam zeer zwaar te belasten. Deze te zware belasting was de oorzaak dat ik buiten mijn dagelijks werk werd gesteld en “plat op de plank” kwam te liggen bij mijn ouders thuis. Mijn vader moest noodgedwongen weer terug aan boord om met mijn broer de kost te verdienen.

Ik werd door diverse artsen doorgelicht en uiteindelijk werd “mijn rug” niet meer goedgekeurd. Een operatie zou 10% verbetering kunnen opleveren. Dat ging niet door dus, en ……. toen hoorde ik voor het eerst van “een kraker”. Deze simpele betiteling werd toebedeeld aan de chiropractor. Ik was toen 18 jaar en gaf mijn genezing over aan een dokter die in Nederland nog niet of nauwelijks bekend stond. Via via kreeg ik een adres in Duitsland en daar ben ik toen in horizontale toestand naar toe gebracht. In de wachtkamer was het zo druk dat er zelfs patiënten buiten moesten wachten in de hoop die dag nog te kunnen worden geholpen. Daar ik een afspraak had, werd ik op tijd geholpen.

Deze dokter “Chiropractor” heeft toen, samen met zijn beide assistenten, mijn lichaam weer in een aanvaardbare houding gebracht. Ik kon weer ‘lopen’, doch had veel pijn. Ik moest mijzelf zeer gedisciplineerd bewegen. Na een paar maanden was ik weer op de goede weg en met veel goede raad van de Duitse chiropractor kon ik weer aan het werk. Voor mij was deze dokter een beul én een wonderdoener, maar omdat ik mijzelf goed kon ontspannen waren de behandelingen praktisch pijnloos.

Natuurlijk ben je niet van deze kwaal af en tijdens mijn varensperiode ben ik noodgedwongen enige malen naar een Nederlandse collega van de Duitse chiropractor in Den Haag gegaan. Mij viel toen reeds op dat de behandelmethode van de twee verschillend was. Het resultaat was echter hetzelfde. Ik was weer tot veel in staat, doch moest mijzelf goed in bedwang houden. Een misstap was soms de oorzaak dat ik weer erg krom liep.

Toen ik later, enige jaren na mijn huwelijk, aan de wal ging, werd mijn rug nogal eens behoorlijk belast en uiteindelijk ben ik toch geopereerd aan een dubbele hernia. Natuurlijk heb ik zelf het heelproces “rustig” doorlopen, want dat kost veel tijd. Ik moest erg oppassen en de chiropractor moest er soms aan te pas komen om de zaak weer op de rails, ofwel in het gareel te krijgen. Dat is tot op heden buitengewoon goed gelukt. Nu nog; ik ben inmiddels 74 jaar, ga ik nodig of niet nodig naar de chiropractor in revisie. Ook je lichaam moet je onderhouden.
Wat ik zou willen zeggen tegen de mensen met rug- of nekklachten: “Schroom niet, geef je over aan de zeer positieve behandeling van de chiropractor en als je zelf kunt meewerken door je te ontspannen is het meestal een pijnloze behandeling.

Na 56 jaar ervaring met chiropractie kan ik zeggen dat deze vakmensen mijn leven tot een gelukkig leven hebben gemaakt. Ik heb altijd mijn werk kunnen doen en nog zit ik niet stil! Het doet mij genoegen een bijdrage te kunnen leveren aan het promoten van deze geneeswijze.

Zorg goed voor jezelf en aanvaardt wat hulp!

Mijn ervaringen met chiropractie.

(ingezonden door Corine Oudkerk te Hellevoetsluis).

Toen ik de praktijk nog nooit had bezocht, was mijn gezondheidssituatie niet zo best. Door scoliose had ik veel rugklachten. Ik kon een kwartier achter elkaar lopen en had daarna zoveel pijn, dat ik weer een poosje moest zitten. Het ergst waren de hoofdpijn aanvallen. Volgens de huisarts had ik migraine.

Elke maand lag ik een paar dagen roerloos in bed te wachten tot de pijn zakte. Fysiotherapie en manuele therapie hielpen niet. Ik kreeg pillen en moest er maar mee leren leven.

Tijdens een vakantie hoorde ik iemand van de groep vertellen over chiropractie. Zo kwam ik terecht bij Chiropractie Rhoon bij Paul Kreukniet. Een openbaring. Na een vriendelijke ontvangst door de assistente krijg je bij de intake voor de eerste keer het gevoel, dat er iemand is, die jouw klachten begrijpt en die je het vertrouwen geeft, dat er iets aan te doen is.

Voor de hoofdpijn had hij een heel begrijpelijke verklaring. Mijn klachten kwamen voort uit problemen in de nek. Bij de behandelingen gaat het er heel ontspannen aan toe. De correcties lijken heel simpel, maar wat een resultaat! Ik heb nooit meer hoofdpijn. Mijn rugpijn is ook sterk verminderd. Een wandeling van 5 km. is mogelijk. De kwaliteit van mijn leven is enorm verbeterd dankzij mijn chiropractor. Ik ben hem dankbaar.

Beweging.

Ook al heb je last van rugpijn, wees niet bang om te bewegen. Begrijpelijk is het natuurlijk als je net door je rug bent gegaan, zgn. spit, je erg rustig aan doet en het grootste deel van de dag liggend doorbrengt de eerste 2 dagen. Maar als je je enigszins kunt bewegen, doe het, al is het op handen en knieën door de kamer. Beweging brengt de doorbloeding op gang en dat bevordert de genezing. Beweging ontspant en dat is goed voor lichaam en geest. Beweging bevordert de afgifte van endorfine (plezierhormonen) in de hersenen en dat dempt de pijn.

Als je kunt beweeg. Ik heb nog nooit meegemaakt, dat beweging gewrichten of de rug beschadigt. Alleen, vaak denken we dat bewegingen onze rug kunnen beschadigen, zo voelt het tenminste. Iedere beweging doet pijn in de begin / acute fase. Ook voor langdurige / chronische klachten is beweging goed. Daarbij denk ik dan weer aan consequent bewegen, zoals 2 – 3 keer per week sporten / bewegen in de vorm van fietsen, wandelen, hardlopen, zwemmen, fitness, teamspelen etc. Natuurlijk is het ook goed voor gewichtscontrole. Velen onder ons zijn te zwaar en dat kan rugproblemen in stand houden.

Oefeningen voor de wervelkolom zijn meestal ook erg goed. Het is geen garantie om rugklachten te voorkomen, maar, net als met behandelingen, een goed functioneren rug met redelijk sterke spieren er om heen, gaat langer mee dan een rug, die nooit wat doet. Probeer gewoon voorzichtig iets te gaan doen en luister naar je lichaam. Het lichaam praat tegen je. Als het niet goed voelt of pijn doet, minder dan of doe het niet. Leer je eigen lichaam kennen.

Met beweging in de acute fase bedoel ik natuurlijk niet heel grote inspanningen, zoals hardlopen, fitness etc. Het ligt een beetje aan de situatie. Een beetje voorzichtig schuifelen, kruipen of lopen tot aan korte fietstochtjes toe, buiten of op de hometrainer. Kun je maar 5 minuutjes lopen voor dat het te erg wordt? Loop dan beslist niet langer, maar probeer het een paar keer per dag 5 minuten. Rust, afgewisseld door bewegen is in de acute fase het beste. Ook al is de pijn heel erg en gebruikt u medicatie en koelt u af en toe de betreffende pijnlijke plekken en ligt u grotendeels in bed, probeer er toch uit te gaan om te eten en naar het toilet te gaan. Het zet de genezing in gang. Heb vertrouwen, dat de situatie weer beter wordt. Ik heb nog nooit iemand niet zien opknappen! De tijd heelt alle wonden.

Totavital.

Al een tijdje geleden heb ik een 10-stappenplan gemaakt voor een betere gezondheid. Tien dingen, die logisch zijn en gemakkelijk zijn toe te passen. Ik heb het het “Totavital Life-style Systeem” genoemd. Een systeem voor de hele gezondheid, het hele lichaam en de geest. In elke volgende Ruggespraak zal ik daar telkens 1 stap van behandelen.

Gezondheid en succes zijn relatieve begrippen. Je kan een arm of een been missen, maar nog steeds gezond zijn. Je kunt niets mankeren, maar toch depressief zijn. Er zijn vele voorbeelden op te noemen van wel of niet gezond zijn. Ik denk, dat het belangrijk is, dat alles in je lichaam en geest naar behoren functioneert en dat je de dingen kan doen, die jij leuk vindt, met degene waar jij van houdt, op tijdstippen door jou gekozen.

Dat zouden gezondheid en succes moeten zijn. De meesten van ons zijn “nemers” met betrekking tot ons lichaam en onze geest. We willen alleen de leuke dingen doen, die ons kortstondig plezieren, maar doen of geven er niets voor terug. Je lichaam is de garage of de tempel van je geest; wees er zuinig op! Let op wat je er ingooit en wat je er mee doet. Het is niet eerlijk om alleen maar te “nemen”! Sommigen willen zelfs een “voorschot” op het leven en vragen: Laat mij hiermee nu wegkomen (alcohol, drugs etc.), dan beloof ik, dat ik binnenkort mijn best zal gaan doen en beter leven! Maar krijgt een landbouwer ooit een “voorschot” aan gewassen, als hij niet heeft gezaaid en zijn akkers niet heeft verzorgd? Nee! Vraag je om een promotie tot chef door te beloven, dat je daarna heel erg je best gaat doen? Nee! Je doet eerst je best en daarna ga je je beloning vragen. Zo ook met investeren in je gezondheid. Ik sta heel graag open voor suggesties, dus laat mij het weten!

In deze Ruggespraak 13 zal ik in gaan op stap 1, Matigheid.

Stap 1: Matigheid.

Bij alles wat je doet in het leven en zelfs bij alles wat je denkt, doe het met mate. Doe niks in overdrijf, behalve 1 ding: en dat is houden van je dierbaren, dat kun je nooit genoeg.

Even serieus; iedereen weet dat waar te voor staat niet goed is en dat geldt voor de slechte dingen die je doet, maar ook de goede dingen. Doe dingen recreatief en instinctief. Maak er een spel van, heb er plezier in, het mag een competitie zijn, maar het hoeft niet. Het is jouw leven, jouw lijstje van gezondheid. Niemand kan jou iets opleggen, niemand kan jou vertellen, dat je 7 x per week 10 km. moet hardlopen. Matigheid is de sleutel tot succes. Dan hou je het vol, dan wordt je consequent. Heb je een keer geen zin om iets uit deze lijst af te werken, dan sla je een keer over. Het is jouw lijst.

Heb je dan toch een paar ondeugden, zoals drinken, roken of snoepen, doe dat dan ook met mate. Het liefst natuurlijk helemaal niet, maar net als met alcohol, mijdt de hard liquor, maar 2 glazen wijn per dag mag. Als je dat dan niet onder controle hebt, doe het dan òf helemaal niet òf drink van maandag tot en met donderdag helemaal niet, dan heb je al 4 doordeweekse dagen, dat je niet drinkt. Spreek met jezelf af, dat je niet meer dan 1 sigaret per 1 of 2 uur rookt, bijvoorbeeld niet voor 10 uur
’s ochtends, dan halveer je de inname al en langzaam aan taan je er niet meer naar. Dat wil niet zeggen, dat je af en toe niet van die ene whisky kan genieten of van die ene sigaret, maar ik hoef jullie niet te vertellen wat goed of slecht is, dat weet je wel. Maar pas op met alcohol, het is een verborgen verslaving.

Verslaafd zijn aan hardlopen is ook niet goed, vooral niet de lange afstanden en heel vaak. Bij vrouwen blijft dan zelfs de menstruatie uit of ze krijgen anorexia. Wees nergens verslaafd aan! Ook niet aan gezondheid.

Ook met voeding: wees normaal en doe met mate. Gezondheidsfreaks, vegetariërs, veganisten; ze leven niet langer dan jij en ik, misschien wèl gezonder. Maar je hoeft geen veganist te worden, dat is een keuze. Wel is aangetoond, dat bijvoorbeeld darmkanker direct te maken heeft met de inname van veel rood vlees. Dus als je kan met mate; kleine beetjes, niet te vaak en goede kwaliteit.

Matig met bijvoorbeeld zonneschijn of zonnebank, matig je snelheid, niet alleen in de auto, maar ook in ’t leven. Sta eens stil, kijk eens om je heen, ga eens rechtsaf in plaats van linksaf. Neem eens een andere route en je zult er versteld van staan wat er op je pad komt.

Wees matig met je religie of geloof. We weten allemaal wat er gebeurt als je een ander je mening probeert op te dringen. Het valt verkeerd. Geloof niet alles wat geschreven is of wat ze zeggen. Weeg het af en vorm je eigen mening. Geloof met mate.

Wees matig met adoratie. Een voorbeeld in je leven is goed, maar dweep niet met bekende mensen. Ze zijn vaak een slecht voorbeeld. Het zijn ook maar mensen.

Mandjes Mania.

Beste mensen, ook dit jaar weer ‘Mandjes Mania’. Een inzameling van producten en geld voor de minder bedeelden in onze samenleving in Rotterdam. De volgende producten zijn welkom:

 • Koffie / thee / suiker
 • Macaroni / rijst / mie
 • Pakjes mix voor macaroni enz.
 • Aardappelpuree in pakken
 • Blikken zalm / soep / groenten / worst / fruit
 • Jam / hagelslag / chocopasta
 • Koekjes / kaakjes
 • Pakken sap enz.
 • Geld.

Van het geld worden bij AH, Oostvoorne όόk producten gekocht. Dit alles wordt 15 december 2008 afgeleverd bij de Open Hofkerk in Ommoord, alwaar alles zal worden ingepakt en gedistribueerd.

Mensen, a.u.b. geef gul! Wij hebben uw steun zo nodig. Zonder u lukt het niet. Alvast dank!

Suggesties.

Wij staan heel open en zeer positief tegenover suggesties omtrent de praktijk van jullie kant. Wij willen nog beter worden, meer betrokken raken en een nog beter resultaat voor u neer zetten. Schrijft of roept u maar: openingstijden, hygiëne, technieken, resultaten, telefoondienst, e-mail, noem maar op. Indien er over een bepaald onderwerp meerdere suggesties binnenkomen, zullen wij daar zeker aan gaan werken!

Website.

Een vernieuwing van de website is in volle gang. Een moderner jasje en een modernere inhoud, met links, sponsoring etc. Wij zullen u op de hoogte houden. Wat wij u alvast wel kunnen melden is dat de site van naam verandert, nl. van www.chiropractie-rhoon.nl in www.ruggespraak.nl . Wie nog steeds www.chiropractie-rhoon.nl blijft gebruiken, geen probleem, dat wordt door gelinked. Ook ons e-mail adres zal worden gewijzigd in info@ruggespraak.nl.