DE BEHANDELING

De behandelwijze van Chiropractie Rhoon

Na de eerste kennismaking volgt een vraaggesprek over uw klachten m.b.v. uw intake formulier*. Er zal geïnformeerd worden naar de duur van de klacht, waar de klacht zich bevindt, wanneer uw klachten heeft wat er in het verleden aan gedaan is, onderzoeksresultaten, medicijngebruik, familiaire kwesties, algehele gezondheid, levensstijl etc. Het is erg belangrijk om dit allemaal te weten, zodat een goede diagnose en een goed resultaat neergezet kan worden. Indien u er mee instemt, zal de huisarts van uw bezoek op de hoogte gesteld worden.

Na ongeveer 6 behandelingen zal hij/zij nogmaals geïnformeerd worden over het verloop van de behandelingen. Wanneer we overgaan tot het lichamelijk onderzoek, is het meestal zo, dat de bovenkledingen even uitgedaan moet worden; de meeste patiënten of mensen hebben daar rekeningen mee gehouden met hun onderkleding. Enkele bewegingen, testjes en palpatie (=voelen) van met name de wervelkolom moet uitsluitsel geven over uw toestand. Aan de hand van het vraaggesprek en het onderzoek zal bijna altijd, indien mogelijk een diagnose gesteld worden. Soms kunnen er meerdere condities naast elkaar bestaan en zijn er dus meerdere diagnoses mogelijk. Met uw goedvinden zal de eerste behandeling hier meteen op volgen. De meeste zijn een beetje gespannen en dat is heel normaal. Er komt veel informatie over u heen en de behandeling is misschien iets heel anders dan u gewend bent.

* Klik hier om de vragenlijst van Chiropractie Rhoon te downloaden. Als u de vragenlijst uitprint, kunt u deze rustig op uw gemak thuis invullen.

Problemen met het openen van de vragenlijst? Voor het openen van de vragenlijst heeft u Adobe PDF Reader nodig. U kunt Adobe PDF Reader hier downloaden.

Voorkomen is beter
dan genezen!

In de regel is het zo, dat hoe langer de klacht bestaat, hoe langer het duurt om resultaat te krijgen, daarbij ook nog buiten beschouwing latend: de leeftijd v/d patiënt, de conditie v/d patiënt en de aard v/d klacht. Indien er resultaat is opgetreden worden de behandelingen langzaam afgebouwd.

Ten zeerste wordt geadviseerd om regelmatig (eens in de 2 a 3 maanden) voor controle en preventief onderhoud langs te komen. Dit optimaliseert uw lichaam, de wervelkolom en uw conditie. Voorkomen is beter dan genezen!

The greatest wealth is health.