UW KLACHTEN

Pasgeboren baby’s maar ook hoogbejaarde mensen kunnen veel profijt hebben van chiropractische behandelingen. Ook mensen die te horen hebben gekregen dat ze met hun klachten “moeten leren leven” ondervinden vaak vooruitgang of verlichting van hun klachten.

Wat is uw klacht?

De meest voorkomende klachten, die bij Chiropractie Rhoon worden behandeld, zijn rug en/of nekklachten. Verder allerlei klachten, die uit de wervelkolom voortkomen. Mocht de chiropractor toch van mening zijn, dat uw klacht bij ons niet op zijn plek is, zal hij u daar zeker van op de hoogte brengen. Bel ons gerust op om u beter te laten informeren over uw klachten.

Hoofdpijn

Spanning, houdingsafwijkingen en werkplekken kunnen nekpijn veroorzaken. Met vaak als gevolg hoofdpijn en klachten naar schouders en armen. De chiropractor kan proberen de druk op bepaalde gewrichten te verlichten voor een pijnvrij bestaan. De wervelmanipulaties gebeuren erg zachtjes en worden nauwelijks gevoeld.

Nek- of Rugpijn

Spanning, houdingsafwijkingen en werkplekken kunnen nekpijn veroorzaken. Met vaak als gevolg hoofdpijn en klachten naar schouders en armen. De chiropractor kan proberen de druk op bepaalde gewrichten te verlichten voor een pijnvrij bestaan. De wervelmanipulaties gebeuren erg zachtjes en worden nauwelijks gevoeld.

Schouderpijn

Het schoudergewricht is een bijzonder gewricht. Het gewricht laat een draaiing van 360 graden toe. Juist hierdoor is de schouder ook gevoelig voor schade en problemen. De chiropractor kan proberen de druk op bepaalde gewrichten te verlichten voor een pijnvrij bestaan. De wervelmanipulaties gebeuren erg zachtjes en worden nauwelijks gevoeld.

Lage rugpijn

Lage rugpijn is een zeer veel voorkomende klacht (80% van alle ziekteverzuim). Het wordt ook wel een “welvaartskwaal” genoemd, omdat het vaak te maken heeft met een zittend leven, te weinig beweging en overgewicht (obesitas). In de loop van de evolutie is de mens rechtop gaan lopen en dat is relatief gezien nog maar sinds korte tijd.

Bil en/of Beenpijn

Ischias is een uitstralende zenuwpijn in de bil en/of het been. De pijn ontstaat door een irritatie of ontsteking van één of meer zenuwwortels op de plaats waar deze zenuwwortels uit het ruggenmerg ontspringen. De chiropractor kan proberen de druk op bepaalde gewrichten te verlichten voor een pijnvrij bestaan. De wervelmanipulaties gebeuren erg zachtjes en worden nauwelijks gevoeld.

Pijn rondom gewrichten

Fibromyalgie is een verzamelnaam voor klachten rondom gewrichten. Deze klachten uiten zich in pijn en extreme gevoeligheid bij gewrichten in de wervelkolom en ledematen. De oorzaak is onbekend, wat tot veel frustratie leidt bij de patiënt. Een remedie is tot op heden niet gevonden. Chiropractie kan hierin verlichting geven.

Whiplash

Door ongelukken kan schade ontstaan aan kapsels, banden en gewrichten in de wervelkolom, meestal de nek, een zogenaamde “acceleratie/deceleratie ongeval”. De chiropractor kan hier verlichting in brengen. Na een langere periode kunnen de beschadigingen leiden tot slijtage.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen! Laat uw wervelkolom preventief controleren en losmaken.

Het ontstaan van klachten

Omdat de wervelkolom voor een belangrijk deel het zenuwstelsel omgeeft en beschermt, kunnen vooral stoornissen in de functie van de wervelkolom (ook wel blokkades genoemd) het zenuwstelsel beïnvloeden en mogelijk diverse klachten veroorzaken. Door een gericht onderzoek en behandeling lokaliseert en corrigeert de chiropractor deze blokkades en wordt de doorstroming van de zenuwen hersteld waarna het lichaam zichzelf weer kan genezen.

The greatest wealth is health.